Voor iedere jager en sportschutter is er een richtkijker te vinden in ons ruime assortiment en onze ruime collectie.

De voorkeur van een specifieke richtkijker is natuurlijk een richtkijker welke bij jou past. Het is belangrijk om een goede richtkijker te kiezen welke doelen kan raken welke stilstaan of bewegen. Voor iedere sportschutter of jager is er wel een goede richtkijker te vinden.Het maakt niet uit of je hem soms gebruikt of juist veel vaker. Op onze site kun je alle verschillende sterke richtkijkers vinden. Het is prettig om alle mogelijkheden te ontdekken. We helpen je graag door de kennis te delen waar je op moet letten bij een richtkijker.

De juiste prijsklasse

Het is natuurlijk belangrijk om een richtkijker te kopen welke bij jouw budget past. Er zijn richtkijkers te koop in verschillende prijsklassen. Je kunt ze eenvoudig monteren op een geweer, buks, kruisboog of pistool. Ze zijn compact en ook verrassend licht van gewicht. Je kunt ze daarom ook gemakkelijk meenemen. De richtkijkers zijn vandaag de dag eigenlijk allemaal van aluminium. Het is prettig om zo minder last te hebben van de terugslag na het lossen van een schot. Het is belangrijk om een richtkijker te kopen met een goede bescherming tegen vocht en stof. Een goede O-ring afdichting helpt je dan natuurlijk. De richtkijkers zijn gemakkelijk af te stellen en het is daardoor mogelijk om de richtkijkers voor verschillende doelen te gebruiken. Het is ook goed om de juiste kleur en intensiteit te kiezen. UIteindelijk is het ook belangrijk, dat de richtkijker bij jouw budget past.

De richtkijkers en haar andere namen

Een richtkijker wordt ook wel een vizier, scope of telescoopvizier genoemd. Het is een onderdeel van een geweer, waarmee je op een target of doel kunt richten. De wapens van vandaag de dag maken eigenlijk allemaal gebruik van een richtkijker. Er zijn vele verschillende soorten en het is van groot belang om een richtkijker te kiezen welke bij jou past. Het maakt eigenlijk niet uit of je een hobbyist bent of een jager of scherpschutter. Er is altijd een richtkijker welke bij jou past. 

De juiste richtkijker kiezen

Er zijn verschillende richtkijkers waar je voor kunt kiezen. Zo zijn er richtkijkers voor dichterbij en wat verder weg, bewegende doelen of stilstaande doelen en ook voor verschillende typen geweren en kruisbogen. Belangrijke elementen waar je op moet letten bij het kopen van een richtkijker zijn:

-       De diameter van de lens van een richtkijker. Het bepaalt de hoeveelheid licht in de lens en de breedte van het gezichtsveld.

-       De vergrotingsfactor. Het is het inzoomeffect en hoe goed je lens het beeld kan vergroten. De hoeveelheid zoom is mede afhankelijke van het bereik van je wapen.

-       Het lens type. Sommige lenzen hebben een bijzondere functie of juist geen speciaal filter. Infrarode lensen helpen je om in het donker te kunnen zien. Net als warmte kijkers trouwens.

-       De markering van de lens. Sommige richtkijkers gebruiken een kruis en anderen een rood puntje.

Kies voor de juiste richtkijker en ontdek de mogelijkheden.