Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour 
   binnen 14 dagen

Uw bestelling retour sturen ?

Kan ik mijn bestelling retourneren bij richtkijker.be ?

Wanneer u niet 100% tevreden bent over uw aankoop dan kan u de aankoop tot 15 kalender dagen na ontvangst zonder opgave van reden aanmelden voor retour. U heeft na aanmelding van de retour nogmaals 15 kalenderdagen om uw product retour te sturen.

U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product onbeschadigd met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en onbeschadigde verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour terugstorten mits het product in goede orde retour ontvangen is. Indien de bestelling beschadigd is kunnen wij kosten in rekening brengen. Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product. Voegt u bij de retourzending een begeleidend schrijven waarop u aangeeft welk product u graag wilt ontvangen. Mocht er een bedrag bijbetaald moeten worden dan ontvangt u hiervoor eerst een aanvullende factuur. Als u een bedrag tegoed heeft dan zal dit bedrag teruggestort worden op uw rekening.

Zijn er kosten aan het retourneren verbonden bij richtkijker.be ?

Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle meegeleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd moeten worden. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat onze webwinkel niet aansprakelijk is voor beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postkantoor altijd om een track en tracé code en bewaar deze goed. Wij nemen geen beschadigde pakketten, of artikelen zonder omverpakking, in ontvangst.

Mag ik mijn bestelling ten alle tijde retour sturen bij richtkijker.be ?

U heeft het recht uw bestelling binnen 15 kalender dagen te retourneren. Het recht op restitutie vervalt na 15 dagen, waarna de wettelijke garantieperiode in werking treedt. Na aanmeding van uw retour heeft u nog eens 15 kalaneder dagen de tijd uw aankoop naar ons retour te sturen. De bestelling dient onbeschadigd te zijn. Indien de bestelling beschadigd is kunnen wij kosten in rekening brengen.

Hoe stuur ik mijn artikelen retour bij richtkijker.be ?

U dient de verkregen factuur of pakbon mee te sturen met uw retour. De factuur heeft u ontvangen per e-mail, de pakbon is met de bestelling meegezonden. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we een waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van het Europees modelformulier voor Herroeping. U kunt dit formulier gebruiken om binnen 15 dagen de koop te ontbinden.

Hoe snel wordt mijn retour verwerkt bij richtkijker.be ?

Wanneer U een product retour stuurt wordt deze binnen 14 werkdagen in behandeling genomen en verwerkt. Om uw retour zo snel mogelijk te verwerken, is het noodzakelijk dat U de aangegeven procedure volgt en de factuur mee zendt.